محل تبلیغات شما
 

 

بدخشان سرزمین ست با جاذبه های دل انگیز طبیعی ، آب و هوای گوارا و دلنشین .

این سرزمین زیبا ، معرفت پرور و مردخیز در امتداد زمان ، خاستگاه شخصیت های بزرگ و نام آور ی ، فرهنگی ، و اجتماعی بوده است .

قلب پرتپش بدخشان ، شهر زیبای فیض آباد میباشد . فیض آباد گهواره ای پرورش بسا شخصیت های نام آور بدخشانی ست. شخصیت های عالیقدر و نامداری که کارنامه ها ، یاد بود ها و خاطرات نیک از خویش برجای گذاشته اند . 

یکی از شخصیت های معروف و نامدارِ اجتماعی - فرهنگی -  سر زمین معرفت پرور بدخشان الحاج حافظ عبدالعزیزخان میباشند .

الحاج حافظ عبدالعزیز خان درخانواده ای - فرهنگی در شهر زیبای فیض آباد دیده به جهان گشودند . ایشان از آوان طفولیت با ذکاوت ذاتی ، هوشیاری و علاقمندی که در فراگیری دانش و معرفت داشتند ، کلام الهی را در هفت سالگی نزد مامای بزرگوار شان قاری محمد شریف خان مشهور به حاضی صاحب داملا جان حفظ نمودند و منحیث حافظ کلام الهی به لقب حافظ جان معروف گردید. در حسن قرائت و فصاحت معروف بودند . چنانکه بار ها با اجرای ختم های سه شبه ی قران کریم در ماه های مبارک رمضان در مساجد جامع شهر فیض آباد ، کندز و مسجد جامع روضه درشهر مزار شریف مبادرت ورزیده اند. ، درعلوم فقه ، قرائت ، تفسیر و ترجمه قرآن عظیم الشان و عرفان اسلامی احاطه ی وسیع و در تاریخ اسلام آگاهی و مطالعه ی عمیق داشتند.

الحاج حافظ عبدالعزیزخان عشق بی پایان به تلاوت قرآن عظیم الشان و علاقمندی شایان به مطالعه علوم دینی ، فلسفه ، عرفان ، تاریخ  و ادبیات داشتند . چون از طفولیت سینه و حافظه شان با حفظ کلام الهی آراسته و پیراسته بود ؛ همواره بعد از ادای فریضه نماز بامداد و ادای فریضه ای نماز عصر از تلاوت کلام ربانی در فضای آزاد لذت می بردند .

پشتوانه ای علمی ، معلومات عالی و استعداد ذاتی ، زمینه ای چیره دستی ایشان را در فن نویسنده گی و سخنوری ؛ چنان میسر ساخته بودند که در پهلوی مصروفیت های تجارتی - اجتماعی همینکه قلم بدست می گرفتند ، از خامه ی ایشان نثری می تراوید زیبا و یا از طبع موزون ایشان شعری ناب جولان می کرد و هر ازگاه نوشته ای از خامه ی ایشان در رومه ی وزین بدخشان به چاپ می رسید . در شعر اسف تخلص می نمودند.

مرحوم میا صاحب سید عبدالکریم حسینی بدخشی سخنور و تذکره نگار فرزانه و نامی بدخشان در بهار بدخشان در باره ی ایشان چنین نگاشته اند :

" ( اسف ) از شاگردان حضرت مولانا ذکی ست . عظامی آقای الحاج الحافظ عبدالعزیز ابن قاری خال محمد ابن حافظ عبدالعزیز در عنفوان شباب بحفظ کلام الهی ارثا و ذاتا شروع نموده ، بخوب وجه اکمال کرده و به بسیار راستی و صدقی قوانین آن کتاب عظیم الشان را میدانند. و به حضرت مولانای ذکی حاجی داملا محمد عثمان مخدوم صرف و نحو را خوانده و فهمیده و البته متون و شروح فقه شریف را از آن مدرس درس ها قرائت نموده و اکمال و اهتمام زیبایی نموده ، دارای مطالعه و طبع نظمیۀ موزون میباشد . اسف الحافظ عبدالعزیز نعت آتیه را سفته و ذریعۀ مولانا زاده محمد عصمت الله مخدوم فرستاده است . سلم الله و ثبت همین معروضه بحضرت شاه رسالت نموده علی الخلوص و الا شتیاق  ترقیم می گردد : 

نعت

ای خیالت قامت ما عاجزان را رهنما 

پرتو نور جمالت شام م را ضیاء

باعث ایجاد عالم سرور دنیا و دین

خسرو طه لقب سلطان جمله اصفِا

کی چنین عزت به دیگر انبیا کردی ظهور

شافع عصات امت صاحب جود و سجا

سید اولاد آدم مقصد مقصود حق

رحمته للعالمین هم انبیا را مقتدا

ارتقاء رتبه ات روشن زنصرمطلق است

معنی فجر است آیات کریم کبریا

زین " اسف" پرکنه یارب بردحس وارثان

الصلوة و السلام حتی اِلی یوم الجزا "

 

 همایون حافظی

الحاج حافظ عبدالعزیز خان شخصیت نامدار اجتماعی ، روحانی و فرهنگی بدخشان

ضیاء الدین حافظی سخنور فرزانه ای از دیاران کوکچه

میا سید عبدالکریم حسینی سخن سرای وارسته از بدخشان سرزمین لعل و لاجورد

، ,های ,حافظ ,ی ,ای ,ایشان ,شخصیت های ,الحاج حافظ ,کلام الهی ,فیض آباد ,حافظ عبدالعزیز

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کائولموس